• Turistický kurz vo Vysokých Tatrách

          • Turistický kurz 6. A. a výber žiakov z piateho  ročníka pod vedením Silvii Tormovej, Kataríny Luljákovej a Janky Aghovej mal aj tento rok v Tatranskej Lomnici naplánovaný bohatý päťdňový program.

            Aj napriek tomu, že nám počasie príliš neprialo, nezaháľali sme a stihli sme toho dosť.  Vybrali sme sa na Štrbské pleso a skokanské mostíky. V múzeu TANAP-u sme si pozreli expozíciu múzea a dokument o kamzíkoch. V Ski museu sme sa dozvedeli o histórii lyžiarstva na Slovensku a v Starom Smokovci sme absolvovali besedu s členom horskej služby. Mali sme možnosť zazrieť aj do ich šatne i garáže. V stredu nám vyšlo počasie, a tak sme sa mohli vybrať do Červeného Kláštora v Pieninskom národnom parku, kde nás už čakali plte pripravené na desaťkilometrový splav Dunajca. Po splave sme si v Lesnici dali výborný obed, zahrali sme sa na ihrisku a plní zážitkov sme nasadli do autobusu a išli späť do Tatranskej Lomnice. Hoci nám počasie nevyšlo podľa predstáv, tento týždeň sme si veľmi užili a už teraz sa tešíme na budúci rok!

        • Škola priateľská k deťom
          • Škola priateľská k deťom

          • Je program Slovenskej nadácie UNICEF, určený pre stredné, základné a materské školy. Účasťou v programe naša škola získala certifikát ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM, ktorý je známkou toho, že naša škola je vnímavá voči potrebám detí. Tých, ktoré navštevujú našu školu, ale aj detí v núdzi v rôznych krajinách sveta.
            Splnili sme nasledujúce kritéria:
            1. Zúčastnili sme sa vzdelávacej aktivity. Študenti sa dozvedeli o práci UNICEFu a jeho projektoch, ale aj o projektoch Slovenskej agentúry pre rozvojovú spoluprácu. V tomto školskom roku sa venovali aj pozitívnej adaptácii na sociologické a klimatické zmeny. Tiež sa venovali práci s faktami a relevantnými zdrojmi informácií. Program sa orientoval na riešenia a perspektívnu budúcnosť.
            2. Realizovali sme fundraisingovú aktivitu - zapojenie sa do zbierky MODRÝ GOMBÍK
                    3. Vyplnili sme evaluačný formulár
        • Turistická exkurzia - Zuberec
          • Turistická exkurzia - Zuberec

          • V dňoch od 10. 6 do 14.6 sa žiaci 7. B a výber žiakov 7. C triedy zúčastnili turistickej exkurzie v Zuberci.
            Počasie nebolo ideálne, ale aj napriek tomu sme mali bohatý program po všetkých stránkach.
            Navštívili sme Múzeum oravskej dediny (skanzen), Brestovskú jaskyňu, vyhliadkovú vežu v Zuberci, miestnu kalváriu a ,,zimné mesto Poľska“ Zakopané.
            Utužovanie vzťahov prebiehalo pri športových aktivitách (plávanie v bazéne, bowling, biliard, stolný futbal a stolný tenis). Počas priaznivého počasia sme sa zdržovali na vonkajšom ihrisku, kde žiaci ukázali svoje schopnosti vo volejbale.
            Počas celého pobytu sa nám o program a výlety starali p. učiteľka Gerbáčová a p. učiteľka Matejkinová.
        • Športové úspechy za II. polrok
          • Športové úspechy za II. polrok

          • Úspechy za II. polrok v športových súťažiach - žiačky 

            Turnaje organizované mestskou časťou Petržalka: 

            3. miesto v basketbalovom turnaji získali žiačky 9. ročníka : Rybárová K., Budová M., Ebská R., Marčaníková P., Mráziková N., Nováková D., Gáliková H. a Kalíšková N., 

             3. miesto vo volejbale vybojovali žiačky ôsmeho a deviateho ročníka: Hrdlovicsová N., Vavrová V., Wolfová N.,Kalíšková N., Maňková B., Nováková D., Pocisková E., Pocisková  S., Mráziková N., Demová N., 

             

            Súťaže organizované Ministerstvom školstva – regionálny úrad školskej správy (postupové): 

            V okresnom kole vo Florbale o 1. miesto  a postup do krajského kola sa zaslúžili žiačky 6.– 9.ročníka: Hricová K., Koleková N., Wolfová N., Kohútová H., Šefčiková I., Nováková D., Sedláková Tamara., Kalíšková N., Mrázikova N.,  

            Na turnaji Bratislavský kraj (okresné kolo) naše žiačky obsadili v silnej konkurencií  krásne 7. miesto. 

            V okresnom kole turnaja Basketbal 3x3  nás reprezentovali žiačky: Rybárová K., Budová M., Nováková D., Kalíšková N., Mráziková N., Ebská R. a umiestnili sa na peknom 4. mieste. 

            V Školskom pohári vo futbale / SFZ žiačky  4. – 6. ročníka sme sa umiestnili na 1. mieste, čím sme si zabezpečili postup do krajského kola v Stupave. Školu reprezentovali: Mittelman Z., Plačeková E., Sotníková J., Hricová K., Al Saman Yasmina Amr Samir, Nováková T. 

            V krajskom kole sa dievčatá umiestnili na krásnom 2. mieste. Za najlepšiu hráčku bola vyhlásená žiačka 6.A triedy Kristína Hricová. Zostavu doplnili žiačky: T. Selezneva, N. Koleková. 

            V okresnom kole vo vybíjanej žiačky obsadili  1. miesto. Víťazstvom si zabezpečili postup do krajského kola, v ktorom sa zúčastnilo 7 družstiev  Bratislavského kraja a celkovo naše žiačky po veľmi vyrovnaných zápasoch obsadili krásne  3. miesto. 

             Školu reprezentovali žiačky 5. – 7. ročníka: Plačeková E., Hricová K., Fuseková N., Wolfová N., Rybárová N., Štefancová N., Nováková T., Puhová N., Sedláková T., Ondrisová S., Al Saman Yasmina Amr Samir. 

             

             

             

             

            Úspechy za II. polrok v športových súťažiach žiakov 

            Organizované mestskou časťou Petržalka: 

            Hokejbalový turnaj  žiaci sa umiestnili na 2. mieste v zložení:  Trnovský M., Trnovský M., Benko M., Palaj O., Ožvald M., Kolarik S., Biščo A., 

            Volejbalový turnaj 4. miesto : M. Morvay, A. Čurila, M. Čani, M. Benko, S. Kolarik, A. Hubina, M.Trnovský, M. Trnovský, 

             

            Súťaže organizované Ministerstvom školstva – regionálny úrad školskej správy (postupové): 

            V okresnom kole vo Florbale sa naši žiaci umiestnili na 2. mieste z 12 účastníkov. Našim chlapcom do postupu do krajského kola chýbal jeden gól.  

            Reprezentovali nás žiaci 7. – 9. ročníka: Benko M.,  Hubina A. Toráč T., Varga M., Schwarz D., Gereg T.,Čurila A., Morvay M., Kovarčík S. 

             

            V okresnom kole turnaja Basketbal 3x3  nás reprezentovali: Kovarčik S., Varga M., Varga B., Kohan T., Toráč T. a získali 3. miesto. 

            Zokresného kola Atletiky sme postúpili z 1. miesta  do krajského kola. Postup si zabezpečil Stanislav Kovarčík v disciplínach skok do výšky (155 cm) a vrh guľou (11,31 m). Martinovi Čánimu iba o kúsok (10,98 m) unikol postup do krajského kola, keďže vo vrhu guľou skončil na 2. mieste a v hode vortexom získal 3. miesto. Na krásnom 3. mieste skončila štafeta žiakov v zložení : Kovarčik S., Čáni M.,  Morvay M., Čurila A., Michalko D. Ako družstvo sa z 8 škôl naši žiaci umiestnili na výbornom 3. mieste. 

            Súťaž bratislavského kraja  v atletike sa uskutočnila 27. mája na FTVŠ.  V každej disciplíne bolo  22 štartujúcich žiakov. 

               Nášmu Stanovi sa darilo v skoku do výšky, kde skočil 160 cm a s týmto výkonom obsadil 3. miesto. Od prvého a druhého miesta ho delilo len 5 centimetrov. V druhej disciplíne vrh guľou boli výkony súťažiacich tiež  veľmi vyrovnané.  S výkonom 10,66 m obsadil 4. miesto. Od medailovej pozície ho delil 1 centimeter a od striebra 10 cm.  

            Stanovi gratulujeme a za úspešnú reprezentáciu ďakujeme.  

            V tomto školskom roku naši žiaci dosiahli mimoriadne vynikajúce športové výsledky.  Skoro z každej súťaže sme si priniesli ocenenie. 

            Všetkým žiačkam a  žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy v športových súťažiach. 

            Na  súťaže žiakov pripravovali pani učiteľky telesnej výchovy : Marta Matejkinova a Silvia Tormová. 

          • Ponuka testovania detí- Benitim

          • Milí rodičia,pozývame Vaše deti na BENITIM TEST.Ak rozmýšľate nad kurzom pre Vaše deti v novom školskom roku, príďte ho otestovať, aby bola Vaša voľba správna.Deti z ŠKD vyzdvihne tréner.Viac info o Benitim Teste a prihlášku nájdete v tomto linku:https://benitim.sk/nasa-ponuka/benitim-test/Dôležité: pre deti zo ZŠ Dudova poskytujeme zľavu - do poznámky v prihláške uveďte zľava DUDOVA.Tešíme sa na Vás!