• Vianočná návšteva v domove dôchodcov

          • Vianoce nie sú len o darčekoch, ale hlavne o dare blízkosti a záujmu o druhých. Aj preto sa žiaci 7. C v predvianočnom čase vybrali potešiť svojou prítomnosťou a vianočným programom seniorov v petržalskom domove dôchodcov. Na túto návštevu sa vopred pripravovali s p. uč. Škutovou, s ktorou nacvičili vianočné hudobno-dramatické pásmo. Zároveň s p. uč. Kozákovou vyrábali vianočné pozdravy a drobné darčeky, ktorými žiaci obdarovali seniorov. Starkí si vystúpenie užili a potešili sa z darčekov. Nakoniec si spolu s nimi zaspievali koledy a ďalšie ľudové piesne, ktoré im pripomenuli vlastné detstvo a mladosť. Mnohým sa v očiach zaleskli aj slzy dojatia. Návšteva bola krásnym zážitkom a obohatením pre dôchodcov aj žiakov.

               

        • Školský ples 2023
          • Školský ples 2023

          • Vo štvrtok 21.12.2023 sa na našej škole po prvýkrát - a dúfame, že nie naposledy - konal 1. Školský ples pre žiakov 2. stupňa. Na organizáciu plesu sme dostali finančný príspevok od poslanca MČ Bratislava -Petržalka p. Mgr. Milana Polešenského.

            (Poslanecká priorita v rámci participácie rozpočtov na ZŠ, viac info tu:

            https://www.facebook.com/milan.polesensky/posts/pfbid0jPYt1ebPY8fdYFGYo23bCmB8yVdfKH8ambTy7REkheZP2yGQXNX2vEJAUpgujjKul)  

            Organizáciu školského plesu si žiaci zvolili v predchádzajúcom hlasovaní.

            Ples sa konal v čase od 17:30 do 22:00 hod. a mal skutočne bohatý program. Tombola, kde žiaci mohli vyhrať zaujímavé ceny, bola iba jedným bodom programu. V nej mohli žiaci vyhrať zaujímavé ceny - od spoločenských hier ako je Brainstorming, cez puzzle a rôzne hlavolamy, až po mikiny, potreby na kreslenie a maľovanie a prvou cenou bola zaujímavá lampa s nabíjačkou na mobil. Za niektoré ceny do tomboly ďakujeme rodičom našich žiakov, ktorí do tomboly prispeli. Okrem toho si žiaci užili súťaže a samozrejme tanec a zábavu:-)

            O hudbu sa starali vaši najstarší spolužiaci (deviataci), a aj keď v úvode zradila technika, všetko dobre dopadlo a naši skvelí zabávači Roman a Stano improvizovali na mieste a zvládli to skvele!

            Na plese si žiaci mohli pochutnať na orechovej, višňovo- makovej, jablkovej a tvarohovej štrúdli, na slaných dobrotách, ovocí a na pitie boli k dispozícii rôzne druhy nealkoholických nápojov a výborný nealkoholický ovocný punč.

            Na príprave plesu sa podieľali viacerí ľudia. Najväčšiu zásluhu na príprave akcie mal Školský parlament, pod vedením pani učiteľky Gerbáčovej, ktorým patrí obrovské ĎAKUJEME!

            Vďaka patrí rovnako všetkým vám- učiteľom i žiakom, ktorí ste sa na príprave akokoľvek podieľali a prispeli tak k peknému ukončeniu školského vyučovania pred Vianocami.