• Zbierka Modrý gombík - UNICEF
          • Zbierka Modrý gombík - UNICEF

          • Milí rodičia,
            na našej škole bude dňa 14.5. 2024 prebiehať zbierka MODRÝ GOMBÍK UNICEF 2024.
            Je venovaná deťom, ktoré žijú v krajinách, kde zúria vojny alebo ich pustošia prírodné katastrofy. Na svete sú milióny detí, ktoré idú každý večer spať hladné.
            Žiaci môžu prispieť ľubovoľnou sumou. Na pamiatku dostanú modrý gombík vo forme odznaku.
            Podporiť zbierku môžete aj zaslaním SMS v tvare MODRY GOMBIK na číslo 844 (1 SMS = 3 €) alebo cez www.modrygombik.sk.
            Za Váš dobrý skutok veľmi pekne ďakujeme. 
          • Dudova 2 v Bruseli

          • V polovici apríla sme opäť po niekoľkých rokoch navštívili neoficiálne hlavné mesto Európy, Brusel. Aby sme nestrácali čas, do Belgicka sme odleteli skoro ráno. S pani učiteľkou Matejkinovou a Aghovou, ktoré exkurziu zorganizovali, sme si stihli prezrieť centrum mesta s jeho dominantami, Atómium, park miniatúr Mini-Europe. Navštívili sme aj Parlamentárium pri Európskom parlamente, kde sme sa dozvedeli zaujímavosti o Európskej únii a dozvedeli sa viac o jej vzniku. Nezabudli sme sa odfotiť pri slávnej fontáne Manneken Pis a ochutnať belgické vafle, čokoládu i hranolky. Týchto pár dní sme si naozaj užili a už teraz sa tešíme na ďalšiu exkurziu. Už teraz rozmýšľame, kam sa pozrieme v nasledujúcom školskom roku.

          • Petržalská kvapka krvi 2024

          • Petržalka vyzýva na dobrovoľné darovanie krvi. Uskutoční sa 6. júna v Cik Cak Centre

            Na už 20. ročník dobročinného podujatia Petržalská kvapka krvi sa môžu záujemcovia prihlásiť cez online formulár na webe mestskej časti.

            Ku každoročným podujatiam organizovaným bratislavskou mestskou časťou Petržalka už tradične patrí aj Petržalská kvapka krvi, ktorá tento rok slávi okrúhle, 20. narodeniny. Rovnako tak si 20. jubileum svojho vzniku pripomína aj Národná transfúzna služba Slovenskej republiky (NTS SR), spoluorganizátor dobročinnej aktivity.

            Aj preto sa samospráva rozhodla poňať najbližší výjazdový odber o čosi špeciálnejšie a pre darcov má v zálohe malé prekvapenie navyše.

            „Sme zástancami toho, aby pre darcov neboli motiváciou materiálne dary, ale najmä pocit zadosťučinenia, že pomohli niekomu, kto možno bojuje v nemocnici o život. Tento rok ale chceme trochu poľaviť a všetkým, ktorí darujú krv poskytnúť odmenu aj v inej forme,“ hovorí na margo úctyhodného výročia Mária Sláviková z oddelenia sociálnych vecí petržalského miestneho úradu, ktoré akciu zastrešuje.

            Výjazdový tím NTS SR sa tento rok do Petržalky dostaví vo štvrtok 6. júna a odber bude vykonávať od 08:00 do 11:00 v Cik Cak Centre na Jiráskovej 3.

            Pre účasť je nutná online rezervácia vopred, a to najneskôr do pondelka 3. júna (vrátane) prostredníctvom registračného formulára na webe petrzalka.sk/kvapkakrvi.

            Záujemcovia o darovanie majú na výber z deviatich voľných termínov, pričom maximálna kapacita je obmedzená na 60 darcov.  

            NTS SR upozorňuje, že odberu sa môžu zúčastniť iba zdraví ľudia vo veku od 18 do 65 rokov s hmotnosťou od 50 kilogramov, ktorí spĺňajú základné kritériá darovania krvi.

            Tie preverí aj povinná vstupná prehliadka, ktorá zahŕňa vyplnenie dotazníka o zdravotnom stave darcu, meranie tlaku či hladiny červeného krvného farbiva - hemoglobínu.

            Pre všetkých darcov bude v priebehu podujatia zabezpečený pitný režim a občerstvenie.

             

          • Slávik Slovenska 2024

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do celoslovenskej súťaže v speve ľudových piesní Slávik Slovenska. V apríli prebehlo školské kolo. Žiaci súťažili v troch kategóriách od najmladších prvákov až po žiačky ôsmeho ročníka. Sme radi, že každý rok sa nájde mnoho detí, ktoré milujú spev a slovenské ľudové piesne.    

            A tu sú výsledky školského kola:

            I. kategória (1. – 3. ročník):

            1. miesto: Isabel Galková

            2. miesto: Petra Blaškovičová

            3. miesto: Anna Aghová

            Čestné uznanie: Terézia Beržinská

            II. kategória (4. – 6. ročník):

            1. miesto: Martin Gajdoš

            2. miesto: Ester Mikusová

            3. miesto: Natália Dinušová a Michaela Jakubcová

            Čestné uznanie: Oliver Mokrý

            III. kategória (7. – 9. ročník):

            1. miesto: Nella Hrdlovicsová

            2. miesto: Soňa Mináriková a Martina Lukáčová

            3. miesto: Zorka Vöröšová a Daniela Gondová

            Čestné uznanie: Natália Rybárová

            V okresnom kole, ktoré sa konalo 2. mája 2024 v Dome kultúry Lúky našu školu reprezentovali Isabelka Galková, Martin Gajdoš a Soňa Mináriková. Súťažiaci získali cenné skúsenosti a Martin Gajdoš si odniesol aj čestné uznanie.

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu! Vďaka patrí aj pani učiteľkám Mgr. Janke Škutovej a Mgr. Alene Lampertovej za organizáciu šk. kola a prípravu detí na okresné kolo.