• Projekt: Odpad ako umenie - téma - Olympijské hry Paríž 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt: Odpad ako umenie - téma - Olympijské hry Paríž 2024.

            Pod vedením p. uč. Mgr. Daniely Lexmannovej sa žiaci 8. a 9. ročníkov zapojili do projektu s názvom - Odpad ako umenie - na tému - Olympijské hry Paríž 2024. Fotodokumentácia procesu tvorby: Žiaci vytvorili umelecké dielo, ktoré pozostáva z kruhového podkladu. Zvolená farebnosť symbolizuje farby olympijských kruhov a zároveň športov. Červený kruh je rozdelený na dve časti - zelenú farbu - vytvorenú z plastových vrchnáčikov od fliaš a z viečok zo zaváracích fliaš. Zelená farba zároveň symbolizuje športy, ktoré sa hrávajú na trávniku. Žltá farba symbolizuje športy, ktoré sa hrávajú na piesku, či pevnine. Modrá farba symbolizuje vodné športy a zároveň symbolizuje rieku Seinu, ktorá preteká Parížom. Eiffelovu vežu žiaci vyskladali zo starých klávesníc od počítača, z plastových fliaš, pospájali káblami a lepidlom. Plastové fľaše boli vyplnené káblami. Káblami bola spojená celá veža a zároveň obalená plastovými čiernymi sáčkami. Na vrchu sa nachádza stará varná konvica. Eiffelova veža je postavená z elektroodpadu. Eiffelova veža, symbol Paríža, je umiestnená v strede celej plochy.

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Touto cestou Vám oznamujem, že na piatok, 26.05.2023, udeľujem, v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov,

            žiakom 1. – 9. ročníka

            riaditeľské voľno z organizačných dôvodov – oslavy 45. výročia otvorenia ZŠ Dudova 2. Ďakujem vopred za spoluprácu pri účasti detí, ktoré budú vystupovať v tento deň pre hostí na Slávnostnej akadémii.

            Žiaci všetkých ročníkov budú odhlásení z obedov.

            Mgr. Hana Závodná, riaditeľka školy

          • Úspešné dievčatá na Školskom pohári SFZ - Obvodné kolo

          • Dňa:  11. mája 2023 sa uskutočnil malý futbal mladších žiačok ZŠ – Školský pohár SFZ.

            Naše dievčatá tento turnaj vyhrali a tým si zabezpečili postup do krajského kola, ktoré sa uskutoční 23. mája 2023 na štadióne NŠK /pri jazere Kuchajda).

            Naše dievčatá získali aj ocenenie za najlepšiu brankárku: Nella Hrdlovicsová a najlepšiu hračku  Nela Koleková.

            Postup na Krajské kolo Školského pohára vo futbale vybojovali:

            Nella Hrdlovicsová, Kristína Hricová, Hana Kohútová, Nela Koleková, Annmarie Lukács, Tamara Sedláková, Nella Wolfová.

            Dievčatám gratulujeme a držíme palce na krajskom kole.

          • Exkurzia Hlohovec

          • Dňa 18.5. 2023 sa žiaci druhého stupňa, prevažne z tried 5. B a 6. B  zúčastnili exkurzie do Hlohovca. Navštívili - tradične prístupné miesta – Vlastivedné múzeum v Hlohovci, kostol a kláštor františkánov, vežu aj interiér  farského kostola. Dostali sa však aj do krýpt pod františkánskym kostolom, tiež do krypty pod hlohoveckou  kalváriou. Mali možnosť navštíviť aj židovský cintorín. Na záver exkurzie sa boli žiaci pozrieť aj do historickej budovy miestnej  Základnej školy sv. Jozefa, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. V prílohách ponúkame niekoľko fotografií, viac sa dozviete v Dejepise extra. Deti na podujatí sprevádzali p. Gerbáčová, p. Záni a p. Paller, za čo im patrí naše ďakujem.

        • Workout na školáku
          • Workout na školáku

          • Naši žiaci v rámci telesnej a športovej výchovy môžu využívať nové workoutové ihrisko, ktoré sme získali  v spolupráci s poslancami mestskej časti Petržalka a tenisovou školou Petržalka za čo im veľmi pekne ďakujeme.

          • Úspešný športový záver apríla na ZŠ Dudova 2.

          • Športové súťaže - Obvodné kola Petržalka,

             6. – 9. ročník .

            3x3 Basketbal  žiaci  - 2. miesto v zložení Mathias Mock, Jakub Náhly, Stanislav Kovarčik a Stanislav Skalytskyi

            Atletika družstvá

            - žiaci – 3. miesto v zložení – Michal Gabriš, Mathias Mock, Jakub Náhly, Stanislav Kovarčik, Stanislav Skalytskyi, Michal Morvay,

            - žiačky -  3. miesto v zložení – Daniela Nováková, Viktória Uríková, Sára Klacianová, Sandra Česneková, Silvia Jankovičová, Natália Styková

            Vybíjaná žiačky 3. miesto v zložení Fuseková Sarah, Hrdlovičová Nela, Kohutová Hana, Ondrisová Soňa, Ondrušiková Ivana, Puhová Nella, Sedláková Tamara, Šefčíková Ivana, Štefancová Nikola, Vavrová Vanessa, Wolfová Nela a Hana Múčková

            Všetkým žiakom a žiačkam blahoželáme a pani učiteľkám Marte Matejkinovej a Silvií Tormovej ďakujeme za prípravu na športové súťaže.

          • Dejepisno- vlastivedná exkurzia v Trnave a Pezinku

          • Dňa 27.4. 2023 sa konala dejepisno-vlastivedná exkurzia do Trnavy a Pezinka. Zúčastnili sa jej žiaci 3. B a 5. B, doplnení  vybranými žiakmi druhého stupňa. V Trnave sme navštívili Evanjelický kostol, Knižnicu J. Fándlyho, Divadlo J. Palárika a Spolok sv. Vojtecha. V Pezinku zámocký park.  Návštevy všetkých miest boli zadarmo, za čo chceme poďakovať všetkým predstaviteľom uvedených inštitúcií. Opätovne sme poukázali na interakciu medzipredmetových  vzťahov  nielen na druhom stupni, ale aj na schopnosť reálnej spolupráce medzi učiteľmi prvého a druhého stupňa. Ponúkame niekoľko fotografií. Viac sa dozviete v Dejepise extra.

            Deti sprevádzali pani učiteľka Lampertová, pani vychovávateľka Komjatová, pán Záni a pán Paller, ktorý celú akciu aj pripravil. Všetkým učiteľom patrí veľké ďakujem.

          • Novodobo so Shakespearom

          • Piatok 28.4. 2023 sme očakávali s veľkou nedočkavosťou. Vedeli sme, že sa stretneme s tými najlepšími majstrami anglického jazyka z okresu Bratislava- Petržalka na súťaži Novodobo so Shakespearom.

            V zostave Eliška Blaškovičová 5.C, Martin Gajdoš 5.A, Daniela Gondová 7.A , Nella Hrdlovicsová 7.A, Mikhail Kuznietsov 5.C, Maria Fuentes Lopez 5.A  a  Emma Onuferová 7.A sme o ôsmej vyrazili zo školy ako strely. Súťažili sme v kategórii poézia, próza a spev. 

            Žiaden zo súťažiacich nezaváhal a podali sme krásny výkon, plne zrovnateľný s konkurenciou. 

            Z kategórie spev mladší žiaci sme si dokonca odniesli prvé - Martin Gajdoš -  a rovno aj druhé miesto - Maria Fuentes Lopez. 

            Nadviazali sme priateľské kontakty s novými kamarátmi, odsledovali aktuálne trendy, zoznámili sa s novými prostredím a celkovo sa opájali  atmosférou, ako aj občerstvením, čerstvým vzduchom a dobrou náladou. 

            Ocenenia nás pravdaže veľmi  potešili, ale najlepšie na tom bolo, že sme sa  na spoločnej ceste naspäť dokázali tešiť z úspechu spoločne ako jeden team. Skúste o rok, neobanujete. Stojí to za to!

            Na súťaž žiakov sprevádzala pani učiteľka Lauková. Žiakov pripravovali pani Bryndzová, pani Lauková a pani Jankelová, za čo im patrí veľké ďakujem.