• Zbierka Hodina deťom
          • Zbierka Hodina deťom

          • 21. marca 2023  sa uskutoční zbierka na podporu celoročnej zbierky Hodina deťom, ktorá je najväčším projektom Nadácie pre deti Slovenska. Nadácia pre deti Slovenska je jedna z najväčších mimovládnych neziskových organizácií a celoslovenskou pôsobnosťou so zameraním na pomoc deťom a mladým ľuďom. Naša škola Vám danú zbierku sprostredkuje priamo na škole, kde budú dobrovoľníci postupne navštevovať jednotlivé triedy v priebehu prvej a druhej vyučovacej hodiny.
            Jednoducho a pohodlne darujte ľubovoľný finančný príspevok na pomoc detí a mladých ľudí na Slovensku. Aj suma 0, 20 centov dokáže veľké veci, keď sa spojíme!
            Počas jedného určeného dňa vychádzajú do ulíc Slovenska dobrovoľnícke tímy s pokladničkami s usmiatym Hugom – maskotom zbierky Hodina deťom. Ten sa usmieva aj zo žltých nálepiek, ktoré získajú všetci darcovia, ktorí prispejú hotovosťou do zbierky.
             Cestou do práce, školy, za oddychom, či povinnosťami, tak môže každý človek, ktorý takýto tím stretne, veľmi jednoducho prispieť na dobrú vec vhodením ľubovoľnej sumy do pokladničky.
             Téma aktuálneho ročníka je pomoc deťom v jednorodičovských rodinách. Aj v aktuálnom ročníku chce Hodina deťom nasledovať svoje základné posolstvo – pomáhať deťom a mladým ľuďom, ktorí to potrebujú. Hodina deťom dlhodobo pomáha deťom a rodinám v ťažkých životných situáciách. Preto sme sa rozhodli, že našu pomoc rozšírime aj na podporu individuálnych prijímateľov, jednorodičovské rodiny. Cieľom výzvy je reagovať na aktuálne potreby detí a mladých ľudí, ktorí žijú v jednorodičovských rodinách (napr. podpora vzdelávania, mimoškolských a voľnočasových aktivít, rozvoj talentu).
             Úprimne za celý školský parlament ďakujeme všetkým darcom, ako aj tým, vďaka ktorým celá akcia môže každoročne prebehnúť.
          • Historicko-jazykovedná exkurzia tried 5.B a 6.A

          • Dňa 16.3. 2023 sa uskutočnila Historicko-jazykovedná exkurzia, ktorej sa zúčastnili žiaci 5.B a 6.A. Žiaci navštívili Pálffyho palác v podhradí, Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra a Kostol sv. Alžbety. Ponúkame aspoň pár fotografií. Viac si budete môcť pozrieť, ale aj prečítať v Dejepise extra.

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 5. až 8. ročníka

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

            Touto cestou Vám oznamujeme, že na deň  22.03.2023 udeľujem, v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov,

            žiakom 5. – 8. ročníka

            riaditeľské voľno z organizačných dôvodov - personálne zabezpečenie celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka.

            Žiaci uvedených ročníkov budú odhlásení z obedov.

             

                                                                                                                                      Mgr. Hana Závodná

                                                                                                                                         riaditeľka školy

          • Zápis detí do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

          • V dňoch 14. - 15. apríla 2023 sa v priestoroch ZŠ Dudova 2 v Bratislave uskutoční zápis detí do 1. ročníka.

            14.4.2023 (piatok): 15:00 - 18:00

            15.4.2023 (sobota): 8:00 - 12:00

            Na zápis privedú zákonní zástupcovia deti, ktoré do 31.8.2023 dovŕšia šiesty rok veku. Kvôli overeniu údajov tiež prinesú občiansky preukaz a rodný list dieťaťa. Ak je dieťa súdom zverené len jednému zákonnému zástupcovi alebo inému zákonnému zástupcovi ako rodičovi, je potrebné priniesť k zápisu aj fotokópiu rozhodnutia súdu.

            Do školského obvodu ZŠ, Dudova 2 patria tieto ulice: Ambroseho, Bradáčova, Dudova, Hrobákova, Kutlíkova, Romanova, Rovniankova, Starhradská, Starohájska.