• Študuj lodnú dopravu a cestovný ruch

          • Dňa 8.2.2023 sa žiaci 8.B a 8.C zúčastnili exkurzie pod názvom Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch, ktorá sa konala v prístave na Fajnorovom nábreží v priestoroch troch plavidiel pod záštitou Ministerstva dopravy SR. Súčasťou programu boli informácie o povolaniach vo vodnej doprave a cestovnom ruchu, prehliadka priestorov výletných lodí, dopravné kvízy a súťaže. Žiakov sprevádzali pani učiteľky Lexmannová a Luljáková, za čo im patrí vďaka.

          • Návšteva vedeckého centra VIDA! v Brne

          • V utorok 7.2.2023 si triedy 7.A, 9.A a časť žiakov 9.B boli pozrieť zábavné a vedecké centrum VIDA! v Brne.

            (www.vida.cz) Počas doobedia si pozreli skvelú show s názvom Detonátor, kde sa zábavnou formou veľa dozvedeli o výbuchoch - ako vznikajú, čo všetko musí byť splnené, aby výbuch nastal a podobne.

            Samozrejme, že to bolo spojené aj so zvukovými a svetelnými pokusmi.

            Ďalej si žiaci mohli pozrieť a vyskúšať rôzne interaktívne exponáty, ktoré vysvetľovali mnohé prírodné javy. Žiaci si tak mohli vyskúšať v praktickej forme zákonitosti fyziky, chémie, biológie a geografie.

            Podujatie zorganizovala pani Stanislava Molnárová a deti sprevádzali triedne učiteľky pani Matejkinová a pani Martonová, za čo im patrí vďaka.

          • Petržalský maškarný ples

          • Do Petržalky sa vracia už XXI. ročník Petržalského maškarného plesu, ktorý sa uskutoční v sobotu 4. februára od 19:00 pod záštitou starostu Jána Hrčku v Dome kultúry Zrkadlový háj.

            Hostí tentokrát privíta bohatým programom i výbornou atmosférou – na tanečný parket bude pozývať skupina TIP TOP BAND & DJ a nestarnúce evergríny pripomenie aj bývalý frontman skupiny Metalinda Paľo Drapák so svojím triom.

            Nielen do tanca, ale aj pri svetelnej šou sa rozhorúčia rovnako tí, ktorí nie sú práve parketovými levmi a napäté to bude isto aj počas tomboly s hodnotnými cenami. Lístky je možné si zakúpiť len osobne a v hotovosti v pokladni kultúrneho domu od utorka 17. januára za 55 alebo 50 eur v závislosti od výberu sedenia.